Държавата рекламира еврото и еврозоната с нов сайт –  Новината се

...
Държавата рекламира еврото и еврозоната с нов сайт – 
Новината се
Коментари Харесай

Държавата рекламира еврозоната с нов сайт. Ще бъдат ли убедени българите да приемат еврото?

Държавата популяризира еврото и еврозоната с нов уебсайт – 

Новината се чака да бъде оповестена публично през днешния ден. На уеб страницата са поместени публикации, свързани с единната европейска валута, които касаят България .

Така да вземем за пример, има изявление на шефа на Еврогрупата Паскал Донахю за изгодите от участието в Еврозоната, което той направи при скорошното си посещаване у нас. 

На уеб страницата могат да бъдат открити изказвания и на министъра на финансите в оставка Асен Василев и на други политици. 

Има специфична секция за жителите, в която има две рубрики. Едната е за въпроси и отговори , а другата – за това, което те би трябвало да знаят по отношение на приемането на единната европейска валута. 

Има и секция, предопределена за бизнеса , както и такава, която изяснява какво съставлява еврото като валута

Новият уебсайт е част от осведомителната акция , която страната би трябвало да организира преди приемането на страната ни в еврозоната. Засега България дава отговор на критериите за участие, като се изключи този, който се отнася за инфлацията. Изискванията са тя да бъде до 3% . През последните месеци страната ни се приближава до тези нива. 

Бюджетният недостиг през предходната и тази година също ще бъде под или към 3 на 100 . Затова наподобява все по-вероятно страната ни да вкара еврото още от 1 януари 2025 година. 

В същото време у нас има мощни брожения срещу приемането на единната европейска валута . Така да вземем за пример Политическа партия „ Възраждане “ предизвикаха събирането на подписка за свикването на народен референдум по този въпрос, само че към този момент подобен не се възнамерява да бъде извършен. 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР